Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Cristian Tudor Popescu, gazetar gaozar anticrestin

Bună ! Sunt CTP, majoritatea mă cunoașteți de când apar pe sticlă unde fac mutra aia incrâncenată cu care sperii copiii care nu se culcă devreme seara. Da’ nu aparițiile televizate mă caracterizează cu prisosință, ci proza științifico-fantastică pe care o scriu la o fițuica care se cheamă Republica, un cotidian plicticos și searbăd ca o zi de post.

Poveștile pe care le scriu aici io le numesc „editoriale” și povestesc despre pirați spațiali care fură module imobiliare prin meditație transcendentală, pe care insă-i sprijin și incerc să arăt că activitatea lor e cât se poate de cinstită, funcție de cuantumul sumei pe care mi-o plătește sponsorul piraților spațiali, care imi aruncă banii direct din naveta spațială sau mi-i aduce vântul intr-o carte, câte 500 de euro pe aticol.

Acuma sunt foarte supărat că Guvernul a mărit salariul minim cu care imi platesc angajații de la fițuică și aflu cu stupoare că vrea să dubleze salariile bugetarilor. Păi, ce ? Așa merge ?

Cum să le dublez io salariile ziariștilor mei ? Că atunci au bani să bea ca porcii și nu mai vin la serviciu. Și  io singur să scriu toate articolele alea plicticoase la gazetă ?

D’aia m-am gândit, pe când stăteam așa ca Gânditorul de la Hamangia, să fac un sondaj. Vreau să-mi spuneți dacă Guvernul trebuie să-mi dubleze și mie neuronul asta stingher, singurul meu neuron  cu care gândesc opiniile mele care sunt eu formator de opine.

VOT  „DA” – imi virați in cont 1 leu.

VOT  „NU” – imi virați 2 lei, că neuronul meu trebuie să muncescă dublu la gazeta.

Gheorghe Radu Ciobanu,

baci la stâna Turmy Hebdo