Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

bilant-dna

Mare bairam la bilanțul DNA, unde s-au comemorat mărețele realizări de anul trecut ale acestei instituții.

Bâlciul a inceput in uralele entuziaste ale unor manifestanți gălăgioși, aflați in fața sediului DNA, care i-au intâmpinat pe participanții la ceremonie cu cuvinte de laudă și incurajare, cum ar fi: „Huo, demisia !” și „DNA, fără cucuvea !”. Nu se știe precis ce i-a stârnit pe manifestanți, insa se pare că discursul procurorului general, Augustin Lazăr, a fost scânteia care a provocat nemulțumirile.

D-l procuror Lazăr și-a inceput discursul incă de la ora 6 dimineața, pe treptele de la intrarea in sediul DNA, in lătraturile catorva maidanezi si privirile mirate ale unor boschetari, nedumeriți și inciudați că d-l procuror general i-a trezit din somnul lor liniștit din boscheții din jurul DNA-ului.

După inceperea festivitaților, pe parcursul cărora d-l procuror general nu și-a intrerupt o clipă discursul, a luat cuvântul șefa DNA, Cucuveaua Codruța, care ne-a atenționat să nu uitam nici un moment că „noi suntem DNA”. Nu știm sigur ce-a determinat-o să ne spună acest lucru, dar probabil că nu voia s-o confundăm cu Cucuveaua Mov…

Apoi, in aplauzele asistenței, in timp ce procurorul general ii dădea inanite cu discursul sau, d-l președinte Johannis a cerut permisiunea Codruței să vorbeasca si el. Cucuveaua Codruța a acceptat, după care i-a dezlegat bi-lanțurile președintelui de la mâini și picioare.

In discursul său – Lazăr vorbea inanite – d-l președinte a mulțumit DNA-ului pentru mărețele sale realizări și a făcut apel către DNA să vină și să-l ia pe procurorul Lazăr, că poate așa iși va incheia odată discursul…

In incheierea discursului său, d-l președinte i-a urat DNA-ului „s-o țina tot așa” spre noi si mărețe realizări in lupta impotriva corupției. Apoi, Codruța i-a pus președintelui bi-lanțurile inapoi și petrecerea a inceput.

Muzică, dans, voie bună.

Sperietoarea de Ciori,

reporter special și sub acoperire la Turmy Hebdo